ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA CESTO:7 žĺtkov, 7PL práškového cukru, 7PL polohrubej múky, sneh zo 7 bielkov. 2x850ml broskyňový kompót KRÉM: 1L plnotučného mlieka, 2vanilkové pudingy, 7PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor. ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA: 500ml šľahačky POSYP: granko

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som dostala mailom, zaujal ma a tak som ho vyskúšala. Trošku som ho prispôsobila. Znásobila som pudingový krém a spravila som len bledé piškótové cesto, lebo som mala veľký plech.
Ak sa robí do menšieho plechu, tak sa delí cesto tak, že sa zalejú broskyne prvou polovicu bledej piškóty a do zvyšnej polovice sa zamieša kakao, a potom sa vyleje aj tá a dá piecť.
Ale poďme k postupu, ako som ho robila teraz ja:

Otvoríme si konzervy s broskyňami, zlejeme z nich štavu a broskyne nakrájame na hrubšie plátky.
Na plech rozprestrieme papier na pečenie a pokladieme ho broskyňovými plátkami.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame. Nakoniec zľahka lyžicou vmiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 2O minút.
Vyskúšame špajdlou, či je cesto upečené.
Vychladnuté cesto otočíme, broskyne budú navrchu, a stiahneme papier .

Z mlieka, cukrov a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho trošku vychladnúť za občasného premiešania a natrieme na broskyne.
Dáme vychladniť.
Po vychladení si ušľaháme natuho šľahačku, natrieme na puding a posypeme grankom.
Dáme odpočinúť do chladničky na noc.

Koláčik je výborný. Ľahký ako perinka, ovocie mu dodáva sviežosť a krém jemnosť.
Naozaj sa oplatí vyskúšať !!

Potrebné prísady...
...žĺtka s cukrom vymiešame do peny...
..po lyžiciach pridávame múku a premiešame.-..
...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k zmesi...
...lyžicou sneh zapracujeme do cesta..
...broskyne si necháme odkvapkať, nakrájame na plátky. Na plech rozložíme papier na pečenie a naň pokladieme broskkyne...
na broskyne vylejeme cesto a dáme piecť...
po upečení ho necháme vychladnúť,..
...potom prevrátime broskyňami navrch a stiahneme papier...
..uvaríme si puding...
..natrieme na broskyne...dáme vychladiť...
ušľaháme si šľahačku a navrstvíme na puding...
šľahačku rozotrieme..
...posypeme grankom a dáme do chladničky na noc..... a tešíme sa..ak to nevydržíme, odkrojíme si aspoň kúsok, ja som tiež neodolala :-)