Makové vlny...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jedinečné spojenie takmer neskombinovateľných chutí: maku, tvarohu a čokolády, korunované višňami. Na cesto: 1 pohár zaváraných višní, 250g tuku, /maslo, margarín/, 225g kryštálového cukru + ešte 5 PL, 1 bal. vanilínového cukru, 5 vajec, 350g hladkej múky, 1 ba. kypriaceho prášku, 200g mletého maku, 0,5 dcl vriaceho mlieka... Plnka: 1 bal. vanilkového pudingu, 300ml mlieka, 75g kryštálového cukru, 500g tvarohu, 150g masla, 150g práškového cukru Čokoládová poleva...

POSTUP PŘÍPRAVY

Višne necháme odkvapkať. Mak zmiešame s 5 PL cukru a zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo alebo margarín s oboma cukrami, pridáme celé vajíčka a znovu prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vaječnej zmesi. Na vymastený a múkou vysypaný plech rovnomerne rozotrieme 2/3 cesta. do zvyšnej 1/3 cesta vmiešame makovú zmes a rozotrieme na svetlé cesto. Na makové cesto nahusto naukladáme odkvapkané višne a dáme piecť na 170 stupňov asi na 30 minút. Potom cesto necháme vychladnúť. Na vychladnutý korpus rozotrieme plnku a lyžicou urobíme žliabky - takto nám vzniknú "vlny", potrieme čokoládou a ešte pred stuhnutím stierkou alebo vidličkou na povrchu urobíme "vlnky".

PLNKA: Puding rozmiešame s kryštálovým cukrom a mliekom a uvaríme dohusta a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach všľaháme vychladnutý puding. Potom vmiešame tvaroh a dobre vyšľaháme.