Pecene kurca trochu inak

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kurca, sol, olej, slanina, huby, maslo, cibula, zemiaky, rasca, vino

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som hladala nejaky novy recept na kurca. Ved to poznate, pecene kurca, grilovane kurca, kurca na masle, kurca na kapuste a stale to iste dookola. A podarilo sa mi najst jeden super recept. Fotit som nestihala, nabuduce snad fotky pridam. Recept som trochu upravila, snad mi to autor prepaci, ale vzdy sa snazim veci zjednodusit alebo prisposobit mojim zasobam :).

Kurca umyjeme, osolime, dame na pekac, prikryjeme. Dame piect na 200 st.
Ocistime si zemiaky a narezeme na tenke kusky.
Narezeme slaninku na male kocky.
V recepte boli cerstve sampiony, ja som mala len v konzerve, dala som teda odtiect z dvoch malych plechoviek.
Po 15 min som skontrolovala kurca, a podliala ho trochou hotoveho vyvaru zmiesaneho s vinom. Vino bolo v recepte biele, zial, mali sme len cervene :). Pridala som tam aj nakrajanu cibulu, hoci to v recepte nebolo, a nabuduce dam aj tri, lebo super pustila stavu.
Po polhodine pecenia som kurca obratila a pridala do pekaca nakrajane zemiaky, mierne som ich posolila a okorenila rascou. Ruru som zapla na teplovzdusne pecenie, aby sa zemiaky rychlejsie zapiekli.
Medzitym som na trochu oleji sprazila slaninku, ked uz bola hotova, pridala som tam huby (myslim, ze tie normalne by boli este lepsie , lepsie by zavonali) a nakoniec som tam pridala 1 dcl vina. Nechala prevriet.
Celu tu masu som vyliala na zemiaky po hodine pecenia kurcata, teda zemiaky sa piekli asi polhodinu. Teraz som uz pekac nechala odokryty, aby sa masko zapieklo. Nechala som to tak este asi 15 min, zavisi podla velkosti kurcata.
Masko aj zemiaky boli perfektne a zvysne vinko sme si uzili k obedu :).