Kapor - rýchlo a chutne
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 podkovičky kapra (môže byť aj iná rybka), 6 - 8 zemiakov, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, morská soľ, plátky masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Naozaj výborný, bez rybacej pachute.
|
Dôležité je pripraviť si rybičku už večer. Poriadne ju nasolíme morskou soľou. A odložíme v uzavretej nádobe do chladničky. Na druhý deň poutierame zvyšky soli papierovou utierkou a posypeme korením na ryby. |
|
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a premiešame s korením na ryby. Zemiaky nesolíme, rybička pustí dostatok ;o) Vložíme do sáčku na pečenie. Na zemiačky navrstvíme pokrájanú cibuľu, na plátky cesnak. Ak nemáme sáčky na pečenie, vrstvíme do vymastenej nádoby alebo alobalu. |
|
Spomínané sáčky na pečenie. Dostať kúpiť v Metre alebo aj v Kauflande. Obzvlášť chutné pre dusenie vo vlastnej šťave, ľahko stráviteľné jedlo pre dusenie bez masti, chráni vôňu a šetrí kalórie, zachováva vitamíny, mäsko zostáva mäkké, šťavnaté aj chrumkavé. Odkedy som vyskúšala, nepečiem inak ;o) |
|
Pridáme kúsky rybky, na ktorú položíme plátky masielka. |
|
Vrecúško uzavrieme, popicháme ihlou a pečieme pri 200 stupňoch asi tak 60 min. do zlatista. |
|
A takto vyzerá upečené. |
|
Môžme podávať samotné, alebo so zeleninovým šalátom, čalamádou alebo kečupom. Dobrú chuť ;o) |