Fašírky alebo sekaná trošku inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mäska na mletie, 1 balíček sójovej drviny, 2 - 3 vajíčka, 2 žemľe namočené v mlieku, 1 cibuľa, 3 - 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majoránka, strúhanka, strúhany syr na posypanie alebo olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Trošku nepodarené foto - nestíhala som fotiť ;o)

Sójovú drvinu pripravíme podľa návodu na sáčku. Mäsko pomelieme s vyžmýchanou žemľou. Zmiešame s uvarenou sójovou drvinnou, nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a koreninami. Hustotu upravíme pridaním strúhanky. Z tejto hmoty si môžte urobiť buď fašírky alebo sekanú. Ja veľmi neobľubujem vyprážané jedlá, takže som si sformovala dva valčeky a celé poprášila strúhankou. Na pečenie používam sáčky. Bez pridania tuku a vody, jedlo je mäkké, chrumkavé a šťavnaté. Používam na všetko mäsko. Ina vložíte do vymastenej nádoby alebo do alobalu a upečiete. Pred dokončením posypeme strúhaným syrom a ešte zapekáme.

Alebo si sformujeme guličky, obalíme v stúhanke a vyprážame v horúcom tuku.

Verím, že Vám bude chutiť tak ako nám, výborné i so zemiekovou kašou alebo nastudeno.

Dobrú chuť