Šťavnatý mrkvový koláčik...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Aj keď je tu zopár receptíkov na "mrkvový koláčik", tento určite stojí za vyskúšanie. Je nielen ohromne šťavnatý, ale aj osviežujúci. Takže potrebujeme: 4 vajcia, 300g kryštálového cukru, 300g oleja, 600g nahrubo nastrúhanej mrkvy, 120g nasekaných orechov /môžeme nahradiť opraženými orieškami, mandľami, hrozienkami alebo kokosovou múčkou/, 300g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vanilínový cukor, štipka soli. Na polevu: 100g roztopeného masla, 300g práškového cukru, 5 PL citrónovej šťavy... alebo: 100g čokolády na varenie, 50g Cery, 1 ČL oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme so soľou, s oboma cukrami a keď vznikne biela hustá pena, za stáleho šľahania vlejeme olej. Pridáme mrkvu a orechy. Múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou a vmiešame k zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme na 170 stupňov, 40 minút. Necháme vychladnúť a polejeme polevou.

Osviežujúca citrónová poleva: Všetko spolu dohladka vyšľaháme.

Klasická čokoládová poleva: Všetko nad parou rozpustíme a dohladka vymiešame..