Vynikajúci mrkvový chlebíček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mrkvy * 125 g masla alebo margarínu * 100 g cukru * soľ * vanilkový cukor * prášok do pečiva * 3 vajíčka * 150 g polohrubej múky * 100 g strúhanej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Vážení spojenci, spojenkyne a spojenčatá mmb! Ak vyskúšajte tento výborný chlebíček so strúhanou mrkvou a čokoládou, neoľutujete, je šťavnatý, sladký a bude o neho bitka! Najsilnejší vyhráva!!! A najslabší má padáka, vlastne padáčika. V rodinných kruhoch mamička pre porazeného odloží najväčší kúsok!

1. Pred tým, ako sa pustíte do roboty, si vymastite formu na chlebíček alebo srnčí chrbát maslom, a posypte strúhankou. Strúhanka je v tomto prípade lepšia ako múka, ľahúčko sa vyklopí a to i bez použitia fyzického násilia.
2. Keď ste sa odhodlali upiecť mrkvový koláčik, bude treba nastrúhať mrkvu. Polovicu mrkvy som nastrúhala najemno a polovicu na hrubšom strúhadle. To preto, aby v upečenom ceste vynikli väčšie kúsky mrkvy popri čokoláde a aby bol výsledný efekt prirodzene nearomatizovano a neprifarbovano farebnejší.
3. Do misy si vložte maslo, prisypte cukor a vanilkový cukor. Len "a" je správne: maslo s cukrom šľahajte asi 5 minút šľahacími metlami.
3. Do vymiešaného masla (vôbec neprekáža ak maslo nebude vyšľahané s cukrom dohladka), pridávajte po jednom vajíčku a miešajte aspoň po minútke.
4. ...... asi takto ...... toto jest názorná ukážka, kde sú zašľahané všetky tri slepačie varlatá.
5. Pridajte múku a prášok do pečiva, samozrejme dobre premiešajte.
6. Pridajte postrúhanú mrkvu,
7. ... postrúhanú čokoládu...
8. ...a dobre spolu zmiešajte. Je mi veľmi ľúto, že to vyzerá ako už raz zjedené.
9. Mrkvovú zmes pekne ucapkajte do formy a dajte piecť na 175 stupňoch asi 35 minút. Samozrejme, skúška správnosti sa robí špáratkom v strede koláčika.
10. Nechajte vychladnúť, pocukrujte, ozdobte šľahačkou.
11... a bitka sa môže začať. Možno prvýkrát v živote uvidíte, že deti sa budú biť o mrkvu.