Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 250 g balík sušienok (resp. 2 malé) - bud maslové, alebo celozrnné, alebo aké práve máte doma, 100 g roztopeného masla, 1/2 KL škorice, štipka soli, 2 PL vody, Plnka: 6 dl mlieka, asi 7 PL kryšt. cukru (alebo podľa toho, ako radi sladíte), 2 ks vanilkové pudingy, 2 žltka, vanilkový extrakt, ak máte, alebo 2 ks vanilkového cukru, 100 g masla asi 2 nie prezreté banány, 3 dl šľahačky (ja som použila Rajo profi šľahačku, v 1-litrovom, zelenom tetrapacku), čokoláda na postrúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Keksíky rozmrvíme, pridáme roztopené maslo, škoricu, soľ, vodu a vymiesime cesto. Formu 24-25 cm priemer vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 C. Na boky a spodok navrstvíme sušienkovú masu, najlepšie je najrpv začať bokmi a potom spodok. Cestíčko pečieme 8 minút, kým trošku nezhnedne/schrumkavie.
Z mlieka, cukru, pudingov, žltok si uvaríme puding, do horúceho zamiešame na kúsky pokrájané maslo, pridáme extrakt alebo vanilkový cukor, metličkou dobre viackrát premiešame a vylejeme do formy s cestom. Prikryjeme potravin. foliou alebo igelit. sáčkom (nemajte strach, neprilepí sa). Dáme na niekoľko hodín, kým nevychladne, do chladničky.
Potom vyšľaháme šľahačku, pridáme prášk. cukor, stužovač... kto ako zvykne. Polku natrieme na stuhnutý, vychladnutý pudingový krém, na to dáme banány, ktoré sme pozdlžne nakrájali a potom na krúžky(mesiačiky), a na to ešte šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobre si je pripraviť tortu ešte večer, a na druhý den na nu dať šľahačku s banánmi. Bude tuhšia. Výborné, naozaj odporúčam :-)

Keksíky rozmrvíme, pridáme roztopené maslo, škoricu, soľ, vodu a vymiesime cesto. Formu 24-25 cm priemer vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 C. Na boky a spodok navrstvíme sušienkovú masu, najlepšie je najrpv začať bokmi a potom spodok. Cestíčko pečieme 8 minút, kým trošku nezhnedne/schrumkavie.
Z mlieka, cukru, pudingov, žltok si uvaríme puding, do horúceho zamiešame na kúsky pokrájané maslo, pridáme extrakt alebo vanilkový cukor a vylejeme do formy s cestom. Prikryjeme potravin. foliou alebo igelit. sáčkom. Dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Potom vyšľaháme šľahačku, pridáme prášk. cukor, stužovač... kto ako zvykne. Polku natrieme na stuhnutý, vychladnutý pudingovo-maslový krém, na to dáme banány, ktoré sme pozdlžne nakrájali a potom na krúžky(mesiačiky), a na to ešte šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou (čokoládu dajte na pár sekúnd do MW alebo nad paru, bude sa potom strúhadlom na zeleninu ľahšie "strúhať") . Dobre si je pripraviť tortu ešte večer, a na druhý den na nu dať šľahačku s banánmi. Bude tuhšia.
Výborné, naozaj odporúčam :-) (aj moje deti a moja polovička ,-)