treska Kimlo je najlepšia treska na svete



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 kg mrazené filety z tresky * 2 ks majolenka Hellmann´s 250ml * 3 ks cibuľa stredná * 2 PL plnotučná horčica * 3-4 ks sladkokyslé uhorky * 100 ml šťava zo sladkokyslých uhoriek * 2 ks mrkva * 300 ml ocot * 3 KL soľ * 3 ks bobkový list * 1 KL mleté čierne korenie * 1 KL celé čierne korenie * podľa chuti vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

sem si ju uložím,tresku robím často,no táto mi príde ako naj ,je to treska Kimlo-recept od chlapíka od vedľa z kimlo.szm.,inak on má všetky recepty veľmi dobré,ukladám si to sem,je mi jedno kolko je tu tresiek,myslím,že to nie je zakázané uložiť si sem recept podla svojho gusta!ako píšem,mám odskušane kadejaké tresky táto nám chutí najviac,postup:


Tresku rozmrazíme a vložíme do 3 litrov vriacej vody s 250ml octu, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a mrkvou. Varíme 15-20 minút, vyberieme spolu s mrkvou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom vidličkou tresku roztlačíme na jemné kúsky, poprípade posekáme nožom.

Pridáme mleté korenie, horčicu, nastrúhané uhorky a mrkvu, a pridáme šťavu z uhoriek. Cibuľu nakrájame najemno, rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a pridáme k treske. Nakoniec pridáme majolky a dobre premiešame.

Dochutíme zvyškom octu, vegetou a šťavou z uhoriek. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 12 hodín. Podávame s čerstvými rožkami.

1