Pivné rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 50 dkg Hladkej múky, 1 ČL soli, 1 dcl oleja, 5 dkg droždia, 3 dcl mlieka, 1 ČL kryštál. cukru NA POTRETIE: 3-5 cesnakov, Hera

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások, nechame vykysnúť. Spravíme si cesto s múky, kvásku, soli a oleja. Necháme vykysnúť. Rozdelíme na 2 časti. Rozvaľkáme na guľatý plát hrubý asi 3-4 mm. Ten radličkou rozdelíme na 12 častí (akoby ste krájali tortu). Heru roztopíme, pridáme do nej prelisovaný cesnak. Potrieme ním rozvaľkané cesto a jednotlivé trojuhoľníčky zrolujeme od širšej casti po špic. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vtedy zapneme trúbu na 200-220 stupňov. Kým sa vyhreje, rožteky pekne nakysnú. Natrieme ich žĺtkoma posypeme nastrúhaným syrom, makom alebo sezamom.Kto ako chce :) Pečieme do zlatova asi tak 20-25 min.

Tieto rožky sa síce volajú pivné ale žiadne pivo v nich nieje. To sa len vraví.... je to chutné pri pivku alebo vínu ako slaná chuťovka.

Nemala som práve syr ale dá sa urobiť aj len tak posypané vegetou :))