TVAROHOVÝ KOLÁČIK S OVOCÍM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na mrveničkové cesto: 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka prášk.cukru, 100gmäkkého masla, 1/2 prášku do pečiva. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 200g pochúťkovej smotany, 1/2 hrnčeka prášk.cukru, 200ml mlieka, 1 vanilkový cukor,1 vanilkový puding /Zlatý klas/, 400g lesné ovocie /mrazené/. Jahodovo-ríbezľový toping

POSTUP PŘÍPRAVY

JEDNODUCHÝ A VÝBORNÝ...
Dortovú formu vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme maslom.
Z múky, cukru, masla a prášku do pečiva vypracujeme mrveničku a asi tri štvrtiny nasypeme na dno tortovej formy.

Zmiešame tvaroh, smotanu prášk.cukor v miske. V pohári si zmiešame mlieko s vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Po premiešaní pridáme mrazené ovocie a zľahka ho vmiešame do zmesi.
Nanesieme na základ z mrveničky.
Na túto masu nenesieme zvyšok mrveničky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 45 minút.
Povrch by mal byť svetložltý.
Ja som ešte posledných pár minút zapla gril, aby som mala povrch "zapečenejší".
Ak máte radi sladké pred koncom poprášte trstinovým cukrom a dajte na pár minút gril pre skaramelizovanie.
Pri podávaní som preliala topingom.

DOBRÚ CHUŤ.

Potrebné prísady..
.z múky, cukru, masla a prášku do pečiva vypracujeme mrveničku...
,,nasypeme do vymastenej formy...
do misky dáme tvaroh, smotanu..
..pridáme cukor a premiešame...
..do mlieka dáme vanilkový cukor..
..pudingový prášok a vymiešame...
do tvarohovej zmesi, prilejeme mliečnu zmes...a zmiešame...
...pridáme mrazené ovocie a zľahka vmiešame
...nanesieme na mrveničky vo forme...
..posypeme ostávajúcom štvrťkou mrveničky a dáme piecť...
..hotový koláčik necháme vychladnúť. Ja som ho robila podvečer a dala na noc do chladničky, aby som ho mala pripravený na druhý deň. Ale je výborný aj bez chladenia :-) Dobrú chuť...