Zapekaný plnený pór



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-2 veľké póry, asi 500 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL mlieka. na preliatie: 1 kelímok smotany, asi 100 g eidamu

POSTUP PŘÍPRAVY

Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame a naplníme lyžičkou alebo prstami do pórkov. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky a zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí.

Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy).
Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame.
Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky.
zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky.
Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min.
Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí.
Ako príloha môžu byť varené zemiaky. Je to bleskový a chutný obedík :-)