Ukrajinske " Pelmene"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: obyčajne-muka, vajce, soľ, voda. Plnka: mlete maso napoly bravčove+ hovädzie (takych 300gramov dokopy na začiatok stači) nadrobno nasekana mala cibulka, trošku čierne korenie+červene korenie, soľ, dve stolove lyžičky vody, všetko premiešať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiesiť cesto, rozvaľkať na hrubku priemer ako na pirohy, ja mam doma špeciálnu formu ale môžete urobiť kruhy pohárom, na urobene krúžky dame ako plnku hotove maso ( pozor! maso ide riadne surove) zalepiť ako pirohy dva konce spojiť dokopy. Dava sa varit do vriacej vody ako pirohy. \r\nPodava sa: vyberiete z hrnca neoplachovať, na to štvrtinku čerstvého masla, posypať zvrchu trošku čiernym korenim a pokvapkať octom ( podla chuti)

tak ako na pirohy