Pizza slimáčiky :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1lístkové cesto * kečup cca 4-5 pol. lyžíc (podľa konzistencie) * 15dkg šunky * cca 20dkg tvrdého syra * pár strúčikov cesnaku (podľa chuti) * bazakla (sušená / čerstvá) * oregano * soľ (tiež podľa chuti) * čierne mleté korenie * 1 vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto slimáčiky sú rýchla a jednoduchá chuťovka, ktorou nepohrdne snáď žiadna návšteva.
Pečieme ich približne pol hodinku pri 160-170 stupňoch, najlepšie na papieri na pečenie (menej roboty pri upratovaní) :))

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku približne 3mm.
Cesto potrieme vopred pripravenou zmesou tak, aby nám od okraja zostalo tak 2 cm voľné miesto, aby cesto nevytieklo. Zmes : kečup, pretlačený cesnak, oregano, bazalka (najlepšie čerstvá), štipka mletého čierneho korenia a prípadne aj štipka soli (odporúčam ju len ak použijete domáci kečup, pretože ten z obchodu má sám o sebe výraznú chuť )
Šunku si nakrájame na obdĺžničky a spolu s nastrúhaným syrom nasypeme rovnomerne na celú plochu cesta.
Cesto opatrne zrolujeme do rolády a nakrájame. Je lepšie robiť hrubšie rezy - cca 2,5cm . Pri krájaní sa to môže trochu lepiť, preto je dobré použiť ostrý nôž a priebežne si ho namáčať :)
Slimáky sú hotové...môžeme podávať :))