Marhuľovo banánová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, šťipka soli, 150 g tuku na pečenie, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, tuk a múka na posypanie formy - forma 22 cm. Na plnku: 100 ml nálevu z marhúľ, 20 g vanilkového pudingu, cca 500 g marhúľ bez nálevu, 4 zrelé banány Na polevu: 70 g práškového cukru, 2 veľké ležice citrónovej šťavy, 1 veľké lyžice horúcej vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som koláčik robila z bezlepkovej múky, preto prosím prepáčta, vzhľadovo nič moc. S bezlepkovou múkou robiť linecké cesto je kríž.

Múku preosejte (ak robíte z bezlepkovou tak nemusíte, vám to nepomôže, pridajte práškový cukor a šťipku soli. Pridajte na kúsky pokrájaný tuk, vajce a vanilkový cukor. Vypracujte hladké cesto a na 30 min. odložte do chladničky.
Vymažte a múkou vysypte tortovú formu.
Z časti odležaného cesta vyváľajte kruh vo veľkosti tortovej formy a vložte ho do nej. Poprepichujte ho vidličkou a na 15 min. ho vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov predpiecť.
Zatiaľ si v náleve z marhúľ rozmiešajte pudingový prášok. Zmes priveďte do varu a pridajte polovicu na kocky pokrájaných marhúľ.
Zmes krátko povarte.
Vrátime sa ku korpisu. Po predpečení necháme vychladnúť. Potom z časti odloženého cesta vyvaľkáme pruh a koláču z neho spravíme okraj. Ja som v tomto bode zápasila. Bezlepková múka nemá lepok a tak nedrží moc po kope. Keď máme okraje, rozotrieme na cesto povarené marhule.
Naukladáme na kolieska nakrájané banány.
Na banány naukladáme druhú polovicu marhúľ.
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a položíme ho na marhule. Pečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.
Netreba sa báť, cesto pekne "sadne" na marhule. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Potom pripravíme polevu zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody a natrieme na koláč. Necháme dobre vychladnúť.