Môj prvý kečup-S*U*P*R*O*V*Ý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek-ja nedávam, 300g kápie (alebo červenej papriky) ja dávam zelenú, takúmám nasadenú, 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozhodla som sa prvýkrát vyskúšať kečup podľa Lucia H. (gupka) ID 9968 musím povedať, že som mala vždy obavy z kečupu ale tento ma milo prekvapil, už som spravila 6 dávok, je proste vynikajúci, lepší ako kupovaný :-)

Všetko očistíme a nakrané dáme do hrnca, pridáme 1PL soli, 3guličky korenia, 3klinčeky, 2bobkové listy. Všetko okrem octu a cukru ten pojde nakoniec. Varíme až dovtedy kým je všetko mäkké.
Potom všetko pomixujeme ponorným mixérom a dáme ešte variť.
Potom prepasírujeme a varíme do primeranej hustoty, ja som robila hustejší varila som ešte hodinu.
Takto to vyzerá.Nakoniec pridáme ocot a cukor,ešte chvílu povaríme.
Dáme sterilizovať, keď začne voda v hrnci vrieť varíme naslabo 10minút, vyberieme a necháme vychladnúť a máme hotovo.