Výborné pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60dkg hladkej muky, 1a1/2ČL soli, 1/2 ČL vegety, 1/2 Palmarínu alebo Hery- roztopené, 1 vajce, kvások ( 3dcl mlieka, kocka droždia, 1/2 ČL cukru),3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke , 30dkg škvariek ( niekedy kúpim už pomleté škvarky) a 3 PL struhaného tvrd. syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme cesto a necháme 45mim kysnúť.
Škvarky a zemiaky pomeliem na mäsovom mlynčeku a zmiešam to spolu- dochutím soľou.
Keď už cesto vykyslo rozvaľkám ho a potriem touto masou, posypem strúhaným syrom a prekladám ho po 15min a to 3krát.
Potom vykrájam (vlastne Paťko) pagačiky dám na plech, potriem vajíčkom (Paťko), posypem struh. syrom al. sezamom(Paťko) a dám piecť.
Prajem dobrú chuť a sú výborné k vínku. Sú dlho mäkučke!!!!

60dkg hladkej muky, 11/2ČL soli, 1/2 ČL vegety, 1/2 Palmarínu alebo Hery- roztopené, 1 vajce
kvások ( 3dcl mlieka, kocka droždia, 1/2 ČL cukru)
3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke , 30dkg škvariek ( niekedy kúpim už pomleté škvarky) a 3 PL struhaného tvrd. syra. Škvarky a zemiaky pomeliem na mäsovom mlynčeku a zmiešam to spolu- dochutím soľou.
Keď už cesto vykyslo rozvaľkám ho a potriem touto masou, posypem strúhaným syrom a prekladám ho po 15min a to 3krát.
Potom vykrájam (vlastne Paťko) pagačiky dám na plech a potriem vajíčkom (Paťko)
posypem struh. syrom al. sezamom(Paťko) a dám piecť.