POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tortový korpus /3 pláty/, 300g banánový džem, 500ml tortová šľahačka, 1 stužovač, amaretový maslový krém, čokoládová poleva, mandľové lupienky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Potrebovala som spotrebovať niektoré ingrediencie a mala som málo času na veľké pečenie, tak som "spáchala" túto rýchlovku.
Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, opražíme mandľové lupienky, a rozpustíme polevu.
Na veľký rovný tanier, alebo podnos dáme prvý korpus, natrieme nahrubo banánový džem.
Naň natrieme polovicu šľahačky, prikryjeme druhým plátom.
Znovu nanesieme džem a šľahačku a dáme tretí plát.
Na povrch plátu rozotrieme amaretový maslový krém, pokapeme čokoládovou polevou.
Opražené mandľové lupienky rozsypeme po povrchu a ešte trošku pokapeme polevou.
Ak sa chcete s tortičkou pohrať môžete krém naniesť aj na boky torty a ozdobiť.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Výborná maškrta k ľadovej káve v týchto teplých dňoch.
DOBRÚ CHUŤ !!!
Na plát rozotrieme banánový džem.. |
..naň rozotrieme šľahačku, prikryjeme druhým plátom. Zase dáme džem a šľahačku - |
-rozotrieme ju a prikryjeme tretím plátom... |
jemne pritlačíme a očistíme boky... |
Na povrch nanesieme amaretový maslový krém a rozotrieme ho.. |
...pokapeme čokoládovou polevou |
..posypeme mandľovými lupienkami a môžeme ešte pokapať polevou. Dobrú chuť. |