Šmórny alebo Krupicová omrvinka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 l mlieka
soľ
2 vajíčka
250g hrubej krupice
podľa chuti hrozienka, vanilkový cukor, kr.cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je veľmi jednoduchý.Viď obrázkový postup
|
Všetky potraviny si prichystáme |
|
takže 1/2 l mlieka |
|
pridáme vanilkový cukor |
|
2 vajíčka |
|
kryštálový cukor, ja som dala tri odmerky drevenej lyžičky |
|
soľ |
|
250g hrubej krupice |
|
krupicu pomaly vmiešame |
|
zmiešané necháme aj hodinku odpočívať |
|
do jénskej misy si nalejeme olej asi 1dcl |
|
šup do vyhriatej rúry |
|
ak je olej dobre horúci vlejeme do jénskej misy odpočinuté cestíčko |
|
prvýkrát idem poroztláčať vidličkou, cesto vyzerá asi takto |
|
vidličkou poroztláčané cesto |
|
po ruhom premiešaní cesto vyzeré ako roztlačené zemiaky |
|
Tak a už je upečené |
|
Pocukrujeme (ak niekto rád sledšie), kompótik pridáme a prajem dobrú chuť |