Šmórny alebo Krupicová omrvinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 l mlieka
soľ
2 vajíčka
250g hrubej krupice
podľa chuti hrozienka, vanilkový cukor, kr.cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý.Viď obrázkový postup

Všetky potraviny si prichystáme
takže 1/2 l mlieka
pridáme vanilkový cukor
2 vajíčka
kryštálový cukor, ja som dala tri odmerky drevenej lyžičky
soľ
250g hrubej krupice
krupicu pomaly vmiešame
zmiešané necháme aj hodinku odpočívať
do jénskej misy si nalejeme olej asi 1dcl
šup do vyhriatej rúry
ak je olej dobre horúci vlejeme do jénskej misy odpočinuté cestíčko
prvýkrát idem poroztláčať vidličkou, cesto vyzerá asi takto
vidličkou poroztláčané cesto
po ruhom premiešaní cesto vyzeré ako roztlačené zemiaky
Tak a už je upečené
Pocukrujeme (ak niekto rád sledšie), kompótik pridáme a prajem dobrú chuť