Hruškový koláč s čokoládou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150 g hladkej múky, 3 pl kakaa, 100 g cukru, 150 g masla, 3 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 150 g horkej čokolády, 4 hrušky, 250 ml 33 perc. smotany na šlahanie, 2 lyžice rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
pri obrazkoch
|
z masla, polovice cukru, kakaa jedneho zltka a citronovej stavy si vypracujeme cesto, ktore dame na polhodinu do chladnicky |
|
vymastime a vysypeme si okruhlu kolacovu formu a natlacime cesto |
|
na dno postruhame horku cokoladu |
|
hrusky rozpolime, zbavime jadrovnikov, narezeme do vejarov a poukladame na cesto, dalej si spravime zalievku zo sladkej smotany, jedneho vajicka, zltka, rumu a zvysku cukru, vylejeme na cesto |
|
pecieme okolo 50 minut na 180 stupnoch, treba si odsledovat, kym plnka nezozlatne |