Zaváraná cvikla ála Kvetinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni

POSTUP PŘÍPRAVY

Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle.
Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame.
Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka).
Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam.
Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky.
Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu.
Dobrú chuť!!!