Skalický trdelník troška inak :O) pripravovaný v domácej pekárni, pečený na plechu :O)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA CESTO:
*250ml mlieka
*2PL rumu
*3PL rozpusteného masla
*štipka soli
*3 žĺtky
*400g polohrubej múky
*8PL cukru
*1 bal. sušené droždie

NA POTRETIE CESTA:
*1rozšľahaný bielok

NA POSYPANIE CESTA:
*200g nasekaných vlašských orechov

NA POSYPANIE TRDELNÍKA:
*práškový cukor zmiešaný s vanilkovým

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto na túto dobrôtku môžte pripravovať v pekárničke, ale kľudne aj ručne. Isto bude aspoň z polovice taký dobrý ako je ten náš, pravý skalický!

Do pekárničky najprv nalejeme tekuté prísady.
Potom pridáme „suché“.
Zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie cesta. Mne to na Tesco pekárni potrvá 1,5 hodiny.
Medzitým si nasekáme oriešky.
Hotové cestíčko (ja som ho mala plnú pekáreň) ešte raz premiešame.
Rozvaľkané opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme bielkom.
Posypeme orieškami. Pečieme na 180°C cca 25 minút. Treba ho sledovať, ja ho mám troška čokoládovejší :-)
Ešte horúci trdelník bohato posypeme cukrom
Dobrú chuť prajem!