Tvarohovo-Jahodový Koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cecto: 40 dkg-múka polohrubá 2 ks-vajcia 2 káv.lyž.-sóda bikarbóna 0,5 kg-Jahody 25 dkg-cukor kryštál Plnka: 0.5 kg-tvaroh jemný 0.5 litra-mlieko polotučné 15 dkg-cukor práškový 1 kus-cukor vanilkový 1 kus-zlatý klas - krémový prášok 1 dl-olej 3 -žĺtky 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: žltky a cukor vyšľaháme ,jahody aj so šťavou rozmixujeme ponorným mixérom .Vlejeme ich do vyšľahaných vajíčok. Pridáme múku zmiešanú s 2 lyž. sody bikarbony. A všetko dobre premiešam. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Dám do rúry piecť na 180c.

Plnka: Do hlbšej misky si dáme tvaroh , mlieko, vanilkový a práškový cukor ponorným mixérom rozmixujeme , pridáme 3 žltka , 1vajce, olej a pudingový prášok zlatý klas. Vznikne nám hladký krém.Upečené cesto natrieme marhuľovým lekvárom.varohový krém vylejeme na upečené cesto. A dáme znovu do rúry piecť , pečieme pokiaľ nám krém nestuhne.

Ostalo nám zo žltkov 5 bielok, ja používam na vyšľahanie len 4 bielka ale nič sa nestane ak vyšľaháte všetkých päť, len nezabudnite dať o lyžicu cukru viac (1 bielko-1lyžica cukru ) Vyšľaháme 4 bielka a 4 lyžice práškového cukru. Natrieme na horúci koláč a dáme ešte zapiecť .