Plnená paprika (sojovým mäsom)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie sójového mäsa-granule, sójová omáčka, bujón, vegeta, soľ, šálka ryže, 1 na drobno nakrájaná cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, MČK, lyžička červenej mletej papriky, majoránka, 2 vajcia, papriky, 2x 0,5l paradajkový pretlak, múka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Milujem plnenú papriku. Na tejto ani nepoznať, že skutočné mäso ani nevidela ,)

Sójové granule vysypeme do nádobky, hodíme na ne kocku bujónu (dala som slepačí, môžte použiť akýkoľvek), lyžicu vegety, lyžicu sójovej omáčky a štvrť lyžičky MČK. Zalejeme 1,5l vriacej vody a necháme "rásť".
Zatiaľ si "vytunelujeme" papriky a uvaríme ryžu.
Sójové mäso vyžmýkame, zmiešame s ryžou, nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, korením, červenou mletou paprikou, soľou, majoránkou, troškou vegety a dvoma vajíčkami. Dobre premiešame.
Fešandy naplníme :) Mne ostalo aj na jednu guličku. Tú som však po uvarení už nenašla :D
Urobíme si svetlú zápražku, zalejeme kúskom vody, prilejeme pretlaky, dochutíme vegetou a cukrom a necháme zovrieť.
Keď nám to už krásne bublá a omáčka má tú správnu chuť, nahádžeme do nej papriky a varíme ešte asi 20 minút. Treba to sledovať, aby sa papriky nerozpadli. Keďže takmer všetko v tej paprike je už uvarené, v tej omáčke tomu zas tak veľa netreba ,)
A môžme papať. Ja to mám najradšej len tak s chlebom, ale manžel si vypýtal knedlík.