Šťavnatý trnavský báleš, v skratke ŠTB :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g polohrubej múky, 0,5ČL soli, 4PL oleja, 1vajce Kvások: 2dcl vlažného mlieka, 1ČL práškového cukru, 1kocka droždia - necháme stáť až do spenenia Plnka: 1jemný tvaroh, 1dcl oleja, 1šľahačková smotana, za 2hrste strúhanych uvarených zemiakov Posýpka: kôpor, pažítka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme polotuhé cesto (podľa potreby dolievame vlažné mlieko) a necháme vykysnúť na teplom mieste na dvojnásobok objemu. Potom cesto natiahneme na vymastený plech, necháme ešte 5 minút v teple kysnúť, potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingredienciíí na plnku. Vrch posypeme kôprom alebo pažítkou. Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 200st. cca 30 minút.

z plecha sa strácajúce ŠTB :o)