Fantastické šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker),Na posypanie: vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja mám pekárničku, takže som to miesila v nej, ale kto nemá, može aj ručne. Zmiešame si suroviny na cesto, necháme vykysnúť, cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme na doske trošku podkysnúť, spravime do koliesok s prstom, alebo spodnou stranou malého štamprlíka jamku, ale pozor neprederaviť cesto a vysmážame v horúcom oleji, najprvou tou dieravou stranou. Po vysmažení posypeme cukrom a do jamky dáme lekvár a môžme sa do nich pustiť :-)

Týmto ďakujem Nikoletke H. za úžasný recept, sú naozaj famózne a lepšie šišky som v živote nejedla, len sa po nich tak zaprášilo. Síce tam ide až 8 žĺtkov, ale verte, že stojí to za to. Tak dobrú chuť. A takto vyšli mne-viď foto...