Moja prvá torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:4 vajcia,240g cukru /120g prášk. so žĺtkami a 120g kryšt. s bielkam,1 vanilk. cukor, 250g hl. múky, 1 PDP, 150ml oleja, 100 ml vlažnej vody, ak chcete kakaový tak + 2 PL kakaa /najlepšie tmavé holandské/, PLNKA (vanilkovo-tvarohová s kúskami banánu): 4dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 15 dkg cukru, 250g maslo, 250g jemný tvaroh, banány, kto chce aj lekvár, PLNKA pod poťah: 200g cukru, 200g masla, obrezky z torty, POŤAH: kupovaný pravý marcipán

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:Žĺtka vymešať s práškovým cukrom , pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 150 stupňov.
PLNKA: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšlaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti, potrieme vrstvou plnky (ak chcete, môžte dať pod plnku lekvár), poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky...
PLNKA POD POŤAH: Cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu.Potom necháme vychladnúť a na záver potiahneme marcipánom a ozdobíme :)

Ja som ľavá, ale som na seba hrdá, torta je celkom pekná a hlavne vynikajúca :)

pripravená zakotviť v bruchu :)