JEDNODUCHÝ NEPEČENÝ DEZERT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie piškótových dezertíkov Tortina, mandľový likér, 2 banány, jablkový kyslastý džem, 25Og mascarpone, 90g kr.cukru, 2 vajcia, 500ml šľahačky. Pôvodne som chcela dávať toping, ten je na obrázku, ale počas práce som sa rozhodla pre šľahačku, tá na foto nie je. Aby Vás to nemýlilo. Proste som robila z toho, čom som mala doma k dispozícii :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Dezertíky som rozobrala /skladajú sa z dvoch častí spojených krémom/ a rozložila na dno koláčovej formy krémovou častou hore.
Pokropíme mandľovým likérom.
Poukladáme na kolieska nakrájané banány.
Na banány rozotrieme jablkový džem /robila som z kyslastých jabĺčok, takže je veľmi vhodný/.
Žĺtka vymiešame s kr.cukrom do penista, pridáme mascarpone, vyšľaháme na krém.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuký sneh a zapracujeme do krému.
Navrstvíme na základ a dáme vychladiť.
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, dáme na vrch a posypeme ozdobou.
Dala som karamelové kúsky.

Prajem DOBRÚ CHUŤ :-)

Čo potrebujeme...
Dezertíky rozoberieme a poukladáme na dno formy krémom hore...
....pokropené mandľovým likérom...
..pokladieme nakrájanými banánmi...
...pridáme jablkový džem..
....rozotrieme a zaplníme aj medzierky...
..žĺtka s cukrom vymiešame...
...pridáme mascarpone....
...zapracujeme hladký krém...dop ktorého zľahka zapracujeme sneh z bielkov...
...vypracovaný krém...
krém rozotrieme a dáme chladiť...
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, dáme na vrch dezertu...
..posypeme karamelovými kúskami...
...a môžeme podávať. Dobrú chuť !!