Babkine orechové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300 g hladkej múky, 150 g masla, 1 prášok do pečiva, 4 žĺtky, 20 g droždia (použila som sušené droždie Dr.Oetker - 1/2 vrecka) Všetky suroviny zmiesime a necháme asi 15 minút nakysnúť. Plnka: 150 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 4 bielky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 - 3 diely, podľa veľkosti plechu. Každý diel natenko rozvaľkáme, potrieme džemom a po dlhších stranách zrolujeme vždy 1/3 smerom k stredu. Bielky dotuha vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a nakoniec opatrne vmiešame orechy. Touto zmesou naplníme stred cesta, ktorý vznikol medzi zrolovanými okrajmi.
Pečieme pri teplote 175°C.