Krémová hokkaido polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vyčistená tekvička hokkaido, 2 bobkové listy, 3 str. cesnaku, 2 zeleninové kocky natur, vegeta bez glutamanu, kari korenie, múka a olivový olej na zásmažku, sladká smotana a mlieko na zátrepku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že je tu niekoľko receptov na polievky z tekvičky hokkaido, ale ja som bola tak unesená výbornou
chuťou tejto polievočky, že sem recept pridávam. Nefotila som postup, je jednoduchý.
Tekvicu pokrájam na kocky a dám spolu s bobkáčom a zeleninovým bujónom variť asi do 1 l vody.
Nešúpem tekvicu, lebo šupka sa uvarí domäkka a je v nej veľa betakaroténu. Pridám kari korenie a varím. Uvarená je asi za pol hoďku, pripravím si zásmažku-trošku tmavšiu, aby pekne voňala a šupnem ju prevariť do základu. Pridám cesnak, rozmixujem ponorným mixerom do hladka a zatrepem zátrepkou. Ja som mala staršiu šľahačku,bola už skoro ako maslo, ale prešľahala som ju trochu s mliekom a 1 PL múky a bola super. Polievočka mala peknú farbu, vôňu a vynikajúcu chuť. Môže sa podávať s opraženým rohlíkom, ja som nemal doma, tak som si ju poliala 1 PL tekvicového oleja a zbaštila som ju raz dva.
Je výborná aj nastudeno.

...mňááám, len sa po nej zaprášilo.
tekvička, dopestovala som ju po prvý krát, ani som predtým o nej nepočula. Je veľkosti asi ako žltý meló, možno aj trochu väčšia. Jedlá pripravujem z takej svetlejšej tekvičky, je mladučká má výbornú chuť aj surová - niečo ako kaleráb.