Krehké marinované rezníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, Marináda: šľahačková smotana, francúzska horčica, mleté čierne korenie, bylinky podľa chuti (ja som dnes použila sušenú bazalku), solčanka, ak máte radi pikant - feferónová pasta, Erös Pista, chilli (ja som pridala Harissu), cesnak. Ak sa Vám zdá málo marinády pokojne prilejte trochu mlieka. Obal: strúhanka, polohrubá múka, mletá paprika, grilovacie korenie (pokojne použite aj iné podľa chuti, niekedy dávam gyros korenie, alebo korenie na bylinkové maslo...), solčanka, sezam, mletá sladká paprika (milovníci pikantných jedál pokojne pridajte štipľavú)

POSTUP PŘÍPRAVY

... nižšie v obrázkoch

Deň vopred (ideálny stav) alebo minimálne 2-3 hodiny vopred si pripravíme marinádu. Tu sú použité suroviny...
...smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak, 1ČL solčanky, 1 ČL sušených byliniek (bazalka), paprikovú pastu, čerstvo namleté čierne korenie, soľ a mlieko dáme do misy
...všetko spolu zmiešame
...kuracie prsia si opláchneme studenou vodou a osušíme papierovým obrúskom
...nakrájame na malé rezníky (pre porovnanie vpravo celé prso)
...postupne všetky rezníky ponoríme do marinády (nenaklepané)
...zamiešame tak aby boli všetky rezníky ponorené
...nádobu uzavrieme a odložíme do chladu - ideálne do druhého dňa aby chute prešli dovnútra mäsa a kyselina mliečna jemne narušila jeho štruktúru - mäsko je tak neskutočne krehké
...pripravíme si suroviny na obaľovanie - strúhanka (cca 1 šálka), polohrubá múka (cca 1/3 šálky), 4 PL sezam, 1 ČL solčanky, čerstvo namleté čierne korenie, 1 PL mletej papriky, grilovacie korenie
...zamiešame
...a ideme obaľovať
...mäso priamo z marinády prehodíme do obalovej zmesi a v nej ho zasypané jemne prstami vyklepeme
...takto vyzerajú obalené a pripravené na vysmážanie, príp. pečenie v rúre na papieri na pečenie (ja som dnes v rúre mala nové zemiaky, tak som rezníky vysmažila, ale naozaj výborné a isto zdravšie sú aj upečené na papieri) Nesmažíme zbytočne dlho, stačí 3 minútky z každej strany aby bolo mäsko krehké a nie vysušené.
...smažíme v rozpálenom oleji alebo masti
...vyberieme ich na papierový obrúsok aby vsiakol prebytočný tuk
...načančáme na tanier - my sme k nim dnes mali pečené nové zemiačiky a šalát z čínskej kapusty, paradajok a cibuľky s jogurtovo-cesnakovým dresingom - a môžeme jesť. Dobrú chuť!