Výborná polievka zo strúhanej zeleniny ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvá zelenina - 1 balenie * kocka bujónu * olej * soľ *..............knedličky : múka * 2 vajcia *

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľa ľudí túto polievočku pozná. Je to zmes rôznej zeleniny, ktorá sa nastrúha a opraží na oleji. Ako vložka do polievky sa pridávajú malé knedličky z múky a vajec. Kto ju nepozná tu je obrázkový postup.

1. Pripravíme si polievkovú zmes : mrkva , petržlen , kaleráb, zeler, pór , cibuľa + zeleninový bujón
2. Zeleninu nastrúhame na hrubom strúhadle.
3. Kúsok cibule / asi 1/4 / na tom najmenšom...
4. Do hrnca dáme trocha oleja a postrúhanú zeleninu jemne opražíme.
5. Zalejeme vodou , vložíme do polievky pórik a ten kúsok nepostrúhanej cibule + 1 kocku bujónu. Varíme na miernom ohni.
6. Teraz si pripravíme knedličky.Do misky vyklepneme 2 vajcia a pridáme múku. Vznikne nám redšie cestíčko.. Pridáme soľ a trochu oleja.
7. Necháme chvíľu postáť.
8. Keď je zelenina mäkká, tak do polievky nahádžeme knedličky. Keď vyplávajú na vrch pridáme nasekanú petržlenovú vňať a polievočka je hotová. Ochutnáme či je dosť slaná.
9. Naložíme na tanier a papáme. Je naozaj výborná. Dobrú chuť.