Tiramisu torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 bal. detských piškót, 2 sladké (33%-tné) smotany, mlieko, cukor, želatina, káva, vanilkový cukor, 3 žĺtky, granko na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca si pripravíme želatinovú hmotu: 3 dl mlieka + 3 KL želatiny - necháme asi 1 hodinu postáť.
Po hodinke k tomu pridáme 3 PL kr. cukru, 1 bal. van. cukru a 3 žĺtky. Túto zmes spolu varíme až do zovretia - ručne šľaháme (nie nad parou!!!). Po zovretí ihneď vypneme a necháme vychladnúť - občas premiešame.
Keď sa nám zmes chladí, uvaríme si asi 1/4 l čiernej zrnkovej kávy, ktorú trošku osladíme.
Vyšľaháme si 2 smotany (fakt musia byť 33%-tné) - do šľhačky pridáme vychladenú uvarenú zmes a zľahka premiešame.
Do tortovej okrúhlej formy dáme naspodok trošku krému - na krém naukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve - znovu navrstvíme krém (len tak aby sme piškóty zakryli), znovu piškóty namočené v káve - takto vrstvíme a končíme vrstvou krému.
Vrch posypeme grankom )nešetrite - krásne sa rozpustí) a necháme asi 3-4 hodinky postáť v chladničke.
Krásne sa krája (ako torta), a úžasne chutí. VYskúšajte, zaiste neoľutujete. MŃam!
Chystám sa ju práve robiť, takže doplním aj foto.