China papučky (lacnejšie ako v reštike )

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia,solamyl, vajce,soľ,korenie, sojová omáčka, 1yčaj.lyž. vegeta, čínska kapusta, mrkva, bambus výhonky (len v slanom náleve dostať v biopotravinách), cesnak, cibuľa, čínske hríby (ale ja nedávam lebo dcerka...)

POSTUP PŘÍPRAVY

nakrájané kur. prsia posolíme , rozšľaháme 2 vacia pridáme solamyl kým nám nevznikne riedka kašička, vylejeme zmes na mäsko aby sa každý jeden kusok obalil a vylejeme do panvice na pripr.teplý olej cca 1 ,1/5dc. Opražíme , vyberieme.

Do výpeku nasypeme pokrájame čín.kapustu, mrkvu nastúhame na jemná pásky,(ja to strúham škrabkou zostanú jemné) , ocedené bambus.výhonky, pásky cibule, pretlačíme cesnak, povegetíme, polejeme sójovou omáčkou cca 2-3 pol.lyžice podlejeme vodou aby bolo všetko ponoroné tak do 3/4. Keď máme zeleninku mäkkú pridáme opečené mäsko a v poháriku asi 2dc rozrobíme solamyl 1pol.l a vlejeme. Ak sa nám zdá že to nemáme dostatočne husté opäť rozrobíme solamyl ale POZOR ak to preženiete je to ako želatina :( dosť ee . Podávame s ryžou. Suma celého receptu je cca 180-200 sk a napapáte sa do popuku čo v reštike dáte len za jednu porciu. Osolíme podľa chuti tak ako aj soj.omáčka či cesnak. Znie to asi chaoticky ale nie je to náročné Tak dúfam že bude chutiť. Dobrú chuť :)