Medové rezy s karamelovou plnkou - ÚŽASNÉ CESTO od svokry...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak toto recept na cesto som "vydrankala" od svojej svokričky a je fakt fantastické - pekne voňavé, po naplnení krásne mäkučké, jednoducho najlepšie aké som doteraz jedla... Potrebujeme: Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Pretože do tohoto receptu potrebujeme 4 pláty, robievam si cesto z dvojitej dávky a dva pláty, ktoré vystanú zabalím do potravinárskej fólie a vydržia dlho. Spočiatku sú "tvrdé", ale po naplnení pekne zmäknú a zvláčnejú!

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, 300g kryštálového cukru, 250 masla alebo Hery, asi 500g jahodového džemu...čokoládová poleva a Cera...
Cukor necháme skaramelizovať do tmavohneda, potom postupne jemným pramienkom vlievame smotanu /mala by mať aspoň izbovú teplotu, aby nám "to " neprskalo/ a povaríme /asi 5 minút, viac netreba/, necháme vychladnúť a na 12 hodín dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme túto plnku do peny a postupne zašľaháme zmäknuté maslo alebo Heru. Na spodný plát natrieme polovicu karamelovej plnky, priložíme druhý plát, natrieme jahodový džem /množstvo podľa chuti, nám chutí keď je ho viac/, znovu priložíme plát, natrieme zvyšok plnky a prikryjeme posledným plátom. zaťažíme a dáme do chladničky na pár hodín, potom potrieme čokoládovou polevou /čokoládu rozpustíme nad parou a podľa potreby pridáme Ceru, dobre vymiešame/.