Marhuľový zákusok - výborný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice hrubej múky, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva, *** NA POTRETIE: marhuľový džem*** PLNKA I.: 300 g tvarohu (ja som dala dva celé 250g+250g), 2 dl smotany na šľahanie (2x 250ml), 1 vanilínový cukor , 10 g želatíny (20g), 3 lyžice kryštálového cukru, scedené sterilizované marhule (cukor podľa chuti, marhule 2x7dcl fľaše) ***PLNKA II.: kakaový prášok, 3 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dávam Vám do pozornosti tento úžaný zákusok, možno tu taký je, neviem, ale je vynikajúci. V zátvorkách som uviedla množstvá surovín, ktoré som ja upravila a použila na veľký plech.

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, olej, kakao a kypriaci prášok. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ho lekvárom. Na cesto uložíme marhule, zalejeme ich plnkou I.a odložíme stuhnúť na chladné miesto. Po stuhnutí koláč potrieme vyšľahanou smotanou , teda plnkou II..

Plnka I. príprava: Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, vanilínovým cukrom a s kryštálovým cukrom. Pridáme napučanú želatínu a spolu premiešame. Sáčok želatíny (20g) som rozpustila asi v 200ml vody podľa návodu zohriala na tých 60°C a potom vychladnutú ale tekutú zamiešala do plnky.

dobrú chuť!