Rafaello myšky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pôvodne som sa inšpirovala Andrejkou (andrejocka) ID 17155 na výrobu týchto Rafaello myšičiek, ale recept som si troška upravila
Podotýkam, že hmotu z tohto môjho receptu treba nechať poriadne vychladnúť, lebo inak nedrží tvar. Ja som chladila celú noc:o)
150 ml vody, 150g kryštál.cukru, 1 vanilkový cukor, 2 bal. oblátok Vesna, 100g Hery, 200 g kokos.múčky, 150g sušeného mlieka***na obalenie: cca 50g kokosu***na ozdobu: ružový a hnedý marcipán, prípadne do každej myšky alebo guličky lieskový orech ( po dopísaní kuknem koľko mi ich vyšlo, ale myslím, že okolo 25ks)

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže Adamko má dnes narodky, tak sme si pripravili ZOO párty:o)

tak tu sú potrebné suroviny, v zhone som zabudla vyfotiť sušené mlieko:o(
podrobný popis na prípravu guliek nájdete u Andrejocky ID (17155)
Ja len tak v skratke. Vodu zavaríme v hrnci a rozpustíme tam cukor, po rozpustení pridáme heru, dobre premiešame a potom pridáme kokos, suš. mlieko a u mňa ešte aj postrúhané Vesny.... Zmes necháme DOBRE vychladnúť a formujeme z nej buď guličky alebo myšičky, ktoré obaľujeme v kokose... Prípadne môžme dať do vnútra lieskovec alebo mandľu, ja som kvôli deťom nedávala.
... aspoň 2-3dni vopred si spravíme potrebnú výbavu pre myšky... A to 2 x ušká, 1 x ňufák, 1 x nos na každú potvorku ..-toto z ružového marcipánu,ktorý si robievam sama, ale môžete ho aj kúpiť a ešte 2 x tmavohnedé očká, tiež z marcipánu. SKúšala som spraviť aj bodky z čokolády, ale neboli také pekné.
Takže na uši si ušulkáme 1 guličku...
... guličku ľudovo povedané rozcapneme ako vidíte na obrázku a nožíkom prepolíme...
Ak vidíte biely marcipán oči Vás neklamú, originál fotky sú asi vo foťáku,ktorý momentálne nie je doma, tak som rýchlo fotila druhým, až môžem recept doplniť.
...každé uško vytvarujeme stlačením koncov ako na obrázku...
... ňufáčik spravíme akoby z kužeľa, aby sa dobre do myšky zapichol z tej ostrej strany... No toto som napísala ako hotentot , ale inak to neviem, dúfam, že obrázok napovie:o)
... no a posledný je chvost. Tak z marcipánu si ušuľkáme tenký pásik, ktorý zvinieme . To je všetko. Všetky časti aj s očkami, ktoré sú obyčajné hnedé marcipánové guličky, necháme dobre vysušiť, aby sa nám do tvárnej myšičky dobre zapichovali, preto je dobré robiť ich s predčasom....
Nech deťom chutí...