Orechovo-čokoládová torta rybka pre Adamka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak ide sa na to:
Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******
Korpus kakaový: 5 vajec, 120g cukru, 150g polohrubej múky,2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody*****
Korpus biely-piškót: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody***
Krém orechový: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru, 1bal. vanilkového cukru, 250g masla, 120g mletých orechov****
Krém čokoládový: 4 dcl mlieka, 100g várovej čokolády,1bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru,1vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 250g masla(stačí v pohode aj 200g)*****
pikantný džem na potretie, rum na pokropenie plátov, marhuľový alebo iný džem, poťahová hmota-akú len chcete, ja som používala falošný marcipán a z cukríkov Marshmallow a to je asi všetko. Ak som na niečo zabudla, doplním...

POSTUP PŘÍPRAVY

postup dopísaný, akurát niektoré fotky sú fotené z núdze mobilom, ale vidno ich:o)

Rovnako som postupovala aj pri výrobe torty pre Vanessku (lienka) , uvedený v mojich receptoch...

... korpusy: každý korpus pečiem zvlášť na 175 st. C asi 30 minút. skúšam vždy špáradlom.
Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť.
Tu je kakový korpus upečený , vychladnutý. Vždy ho vyklopím dole hlavou:o), aby zostal pekný rovný. Po vychladnutí som kakaový korpus prerezala na dve časti a vrchnú uhladila do rovna. Zbytok, ktorý je skrčený si dáme vedľa do misy, budeme modelovať rybku-neskôr.
... tak isto aj biely korpus... prekrojený na polovicu a vrchná časť zastrihnutá do rovna... zbytok putuje opäť do misky na modelovanie rybky...
... orechový korpus zo 7 vajec je vyšší, takže ho prekrojíme na tri rovnaké časti ako na obrázku... v miske sú podrvené zbytky kakaového a bieleho korpusu...
...vezmeme si jeden biely a jeden orechový plát, ktoré uložíme na seba a podľa makety si vykrojíme "pôdorys":o) rybky....
... pohľad z vrchu...
... takže tu už je orechová časť vyrezaná...
... a tu už sú všetky pláty na sebe aj s pôdorysom rybky... Tie zbytky plátov, ktoré nám zostali po vykrojení rybky, dáme do misky k predošlým a rozmelíme...
... tu je rozmelená hmota,ktorú použijeme na modelovanie ryby...
... z mlieka a zlatých klasov si uvaríme hustý puding na orechovú plnku (6dcl mlieka, 1,5 Zl.Klasu)... necháme vychladnúť bez miešania!!!!!!!
...čoko puding pripravíme zo zvyšných 4 dcl mlieka, v ktorom rozpustíme 1 várovú čokoládu a zahustíme 1Zlatým klasom... pudingy nesladíme, sladím až maslo.... opäť necháme vychladnúť bez miešania!!!!!!
... po vychladnutí jemne zlupneme z oboch pudingov vrchnú šupu a vyhodíme ju... Každý puding teraz dobre premiešame šlahačom a bude jemný bez hrčiek... Keďže robíme krém, je potrebné mať aj puding aj maslo približne rovnakej teploty.
... tu je ukázané ako som rozdelila maslo, keďže čokoládovej plnky bude menej... Maslá si vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým do peny (čokoládový aj s 2 lyžicami kakaa)a postupne pridávame puding až nám vznikne jemný krém...
... tu už sú ukázané vyšľahané krémy... z bieleho som odobrala troška na lepenie ozdôb a do zbytku primiešala mleté vlašské orechy....
... a ideme vrstviť... ešte pred tým si však scedíme kompót a necháme ovocie odkvapkať. Šťavy z kompótu by sme mali mať aspoň 5-6 dcl a môžeme zmiešať s rumom, nech to dobre gráduje:o) Každý plát si pred plnením pofrkam touto polevou a až potom natieram džemom alebo plnkou... takže pod spodný orechový korpus naukladáme papiere, až si neušpiníme ozdobnú krajku...
... pokvápaný orechový plát si natrieme čokoládovou plnkou...
...opäť pokvápaný kakový plát si natrieme pikantným džemom a položíme na plnku(dole papuľkou)...
...kakaový plát máme teda zhora čistý, opäť ho troška pokvápeme rumovou vodou a natrieme orechovým krémom, na ktorý naukladáme nadrobno nakrájané ovocie a ovocie zarovnáme miernou vrstvou krému...
...na to položíme biely plát, ktorý potrieme džemom...
... a priložíme naň orechový plát...
... pokvápaný orechový plát natrieme čokoládovou plnkou...
... a prikryjeme pokvápaným kakaovým plátom...
...vrch aj boky torty potrieme krémom a dáme do chladu...
... pôdorys rybky: pláty si spojíme džemom a krémom ako na obrázku a priložíme k sebe...
... takto nejako...
... do rozdrobených plátov,ktoré nám zostali pridáme trocha rumovej vody a asi 3 lyžice džemu... pridávame dovtedy, kým nie je hmota pekne tvarovateľná...ideme modelovať rybku...
... takto vyzerá rybka,ktorú dáme na 30minút do mrazničky...
... a potom ju vyberieme a potrieme krémom a opäť šupneme do mrazničky, ľahšie sa potom poťahuje hmotou...
... z cukríkov Marshmallow som si spravila hmotu, vyvaľkala ju na doske a potiahla ňou rybku...
... kraje som obrezala ostrým nožom (vyčnievalo asi tak 0,5cm) a zasunula pod rybku... zvyšný Solamyl, na ktorom som hmotu vaľkala som jednoducho oprášila utierkou...
... takto už som rybku posadila na tortu a dozdobila tam... Všetky "orgány" sú z hmoty marshmallow,ktoré som prifarbila. Klobúčik je z kornútku na zmrzlinku-uvedené v mojich receptoch, tiež potiahnutý farebnou hmotou a prilepený krémom. Aby sa nezošuchoval, tak som ho podoprela z ľavej str. špáradlom , ktoré som chúdiatku rybke zapichla do hlavy...
... takto vyzerali plutvy... zadné o niečo menšie ako predné... a ten bordel na stole, to je solamyl:o), až sa mi lepšie vaľká...
... medzitým som si jasné obalila aj tortu, orezala zvyšný poťah a vytiahla spod torty kancelárske papiere...
... chobotnica je z marcipánu, ostatné trávy a riasy z Marshmallow... rybka z predu...
... z jedného boku...
... a z druhého boku... dúfam, že sa bude páčiť... ešte som zabudla na jednu dôležitú vec a tou je potretie olejom... Jemným štetčekom som celú rybku aj so spodnou tortou potrela rastlinným olejom-veľmi jemne, to je jediný spôsob ako dodať farbe šmrnc, lebo inak je stále akoby matná od solamylu, na ktorom sa hmota vaľkala...
... a takto vyzerá tortička v priereze. .. bola mňam...