SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 25-30minút. Piekla som v horkovzdušnej

...tieto vecičky potrebujeme...
po vypracovaní a odležaní cesta urobíme tri vlacové bochníky a položíme na plech necháme ešte odpočinúť...
...potom prstami urobíme v ceste jamky..
..pokropíme olejom a rozotrieme...
..povrch posypeme ja som dala zmes sušených byliniek, sušené hríby, a morskú soľ rozdrvenú s chilli papričkami.. potom už dáme piecť..