Motýliková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 150g práškového cukru, 1 bal vanilínového cukru, 140g polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany, 1 bal práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 bal vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého citróna (alebo sušená), 1 bal. práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos alebo granko, ovocné želé , 2 trubičky, na pokropenie trochu rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Moja prvotina! Keďže ma dcéra stále otravovala, aby som jej upiekla tortičku k narodkám, tak som sa odhodlala na tohto motýlika. Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy Extra - špeciál k Veľkej noci. A tu je postup:
Celé vajcia vyšlahať s cukrom a vodou do hustej peny (ja som však šľahala len žĺtka a z bielok som si spravila sneh), potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, škoricou a pr. do pečiva. Pečieme v tortovej forme pri teplote 180 °C cca 20-25 min. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom-nešetriť, aby to nebolo suché a spojíme. Korpus vložíme naspäť do obruče, do ktorej som po obvode vložila papier na pečenie- zvýšený okraj kvôli plnke. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme ju napučať a potom pomaly roztopíme. Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, van.cukor, citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu- nesmie byť teplá a nalejeme na korpus, ktorý si tiež z vrchu pokropíme rumom. Necháme tuhnúť v chladničke 8 hodín. Po stuhnutí odstránime obruč, rozkrojíme na polovicu a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, alebo v mojom prípade grankom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. A môžte hneď podávať. Pozor!!! - šľahačka sa topí, takže dozdobovala som to až tesne pred odovzdaním oslávenkyne. Prajem dobrú chuť!!!!!!!!