Cibulovy kolac - kysnuty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladkej muky, 1/2 cl soli, stipka cukru, asi 180 ml vlazneho mlieka, 1/2 kocky cerstveho drozdia /21 g/, 50 g zmaknuteho masla, 1 vajce
oblozenie: 1 kg cibule, 100 g prerastenej udenej slaniny, 1 pl oleja, 125 g kyslej smotany, 3 vajcia, sol, 1 cl rasce

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchy a vyborny ... skuste

fotopostup som nestihala :o(, ale urcite sa podari aj bez neho ...

* muku zmiesame s cukrom a solou, drozdie rozmrvime a nahladko rozmiesame vo vlaznom mlieku, pridame do muky a spolu s maslom a vajcom zamiesame makke, vlacne cesto, ktore nelepi a nechame ho vykysnut, najlepsie v rychlokyske :o)))

** za ten cas si pripravime napln - cibulu aj slaninu pokrajame na kocky, poprazime ich spolu na troske oleja doruzova, nechame trochu vychladnut a vmiesame kyslu smotanu a vajicka, ochutime solou a rascou

*** vykysnute cesto dame na vymasteny plech, zdvihneme okraje, potrieme cibulovou plnkou a pecieme cca 35-40 min

:o)))))