Muffiny podľa Hanky Zemanovej, modifikácie podľa Barbory Gulánovej



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g. bio špaldovej múky (alebo 200g +100 jemných ovsených vločiek), 3ČL bio prášku do pečiva, 250 ml ovseného nápoja (sušený+voda) (alebo ryžový),120 ml javorového sirupu, 100ml kvalitného oleja (slnečnicový, sezamový), ½ čl. škorice, ½ ČL pravej vanilky ( nemusí byť), super je vanilkový hnedý cukor s pravou vanilkou (DM drog), 2 PL kakaa alebo karobu (nemusí byť, iba ak chceme tmavé), hrsť bio hrozienok (alebo iné sušené bio ovocie), lieskové opražené nasekané oriešky (alebo vlašské orechy), alebo drobné ovocie: čierne ríbezle, maliny, alebo nasekané jablko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame suché a mokré ingrediencie, potom zmiešame spolu, dáme so muffinového plechu vystlaného papierovými košíkmi, pečieme pri 160º C asi 20 min (alebo kým špajľu pichnutú do koláčika nevytiahnete suchú). Z tohto množstva vystačí asi na 24 menších muffinov ( 2 plechy).
Dobrú chuť!