POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kaleráb /nemal by byť drevnatý/ 4 jarné cibuľky, maslo, soľ, korenie podľa chuti-ja som dala doma robenú zmes chilli, 160ml kokosové mlieko, 1PL solamyl, 1L vývaru. Ak chcete mať polievočku krémovú a aj pre deti vynecháte korenie /alebo dáte jemnejšie a menej/. Po uvarení polievku rozmixujete. Pri podávaní vrch posypete opečenými krutónikmi. Ďalšou variantou je rozmixovanie a miesto solamylu môžete zahustiť krémovým syrom. Je to bašta !!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Kaleráb očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Cibuľku nakrájame na krúžky.
K rozpenenému maslu pridáme cibuľku zamiešame a po chvíli pridáme nakrájaný kaleráb.
Osolíme, okoreníme, premiešame a necháme prikryté pokrievkou podusiť.
Keď kalerábik zmäkne zalejeme ho vývarom a necháme polievočku variť.
Na záver pridáme kokosové mlieko zmiešané so solamylom a necháme trošku prevrieť.
Odstavíme a buď polievku rozmixujeme, alebo necháme polievku s kúskami.
DOBRÚ CHUŤ !!
čo potrebujeme.. |
očistíme a na tenké plátky nakrájame kalerábik |
...a cibuľku.. |
na masle speníme cibuľku.. |
..potom pridáme kalerábik, osolíme, okreníme a necháme prikrytí podusiť, kým nezmäkne... |
...zalejeme vývarom, a necháme variť... |
...kokosové mlieko zmieame so solamylom... |
...pridáme k uvarenej polievke, necháme trošku prevrieť a odstavíme. |
Hotovo....DOBRÚ CHUŤ :-) |