Parmské kuracie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia (mala som 700g), vajíčko (alebo dve menšie), strúhanka, strúhaný parmezán, 2 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak (ja som dala 500ml), mozzarella, soľ, korenie, cukor, olej (olivový), oregano

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyskúšala som dnes tento skvelý recept a nedá mi nepodeliť sa oň
Môj muž ochutnal a spýtal sa... "čím som si ťa zaslúžil?" ,-)

Kuracie prsia naporcujte na primerané kúsky a sklepte na hrúbku cca 1cm. Osoľte, vykúpte v rozšľahanom vajíčku a z oboch strán posypte parmezánom. Potom obaľte v strúhanke a na chvíľu odložte do chladničky.
V hrnci na troche oleja speňte nakrájaný (alebo roztlačený) cesnak a potom zalejte pretlakom. Dochuťte lyžičkou kryštálového cukru, soľou, korením a oreganom. Povarte 5-10 min.
Kuracie prsia môžte dať do vyhriatej rúry pod gril, z každej strany asi na 5 min., ale ja som ich vypražila v panvičke na oleji.
Do zapekacej misky dajte pretlak, poukladajte rezníky, navrch dajte kúsky mozzarelly a zvyšok parmezánu. Zapečte kým sa mozzarella neroztečie a parmezán vytvorí "krustičku".
Ako prílohu som zvolila ryžu, ale rovnako chutnou prílohou by boli cestoviny či hrianky.