Taliansky bochnik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 mensi okruhly chlieb, 1/4 hrnceka olivoveho oleja, 6 kruzkov salamy, 1 hrncek articokovych srdiecok z konzervy, 2 rajciny /mozeme nahradit aj susenymi/, 1 mala cervena cibula, cerstva bazalka, 1/3 ciernych oliv odkostkovanych a prepolenych, 150 g mozarelly .... alebo napln podla vlastnej chuti ci obsahu chladnicky :o)))

POSTUP PŘÍPRAVY

1. vrchnu tretinu chleba zrezeme, vydlabeme striedku, nechame len okraj cca 2 cm a vnutro vymastime olivovym olejom
2. dovnutra dame vrstvy salamy, koliesok rajcin, cibule pokrajanej nadrobno, posekanej bazalky, oliv a mozarelly
3. prikryjeme vekom z chleba a zabalime do alobalu a vrch zatazime napr. doskou
4. chlieb vlozime aspon na 1 hod do chladnicky, aby sa chute spojili;
mozeme ho upiect aj hned po naplneni, ale ak ho nechame dlhsie odlezat /aj 4 h/ bude mat vyraznejsiu chut
5. chlieb pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov asi 15 - 20 min

READY :o)))) - nakrajame a podavame

*** robila som ho na nas piknik, bol superny, len skoda, ze sa mi vela pri mojich chlapoch neuslo :o)))