jahodový svieži koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškóta: 4 vajcia, 20dkg prašk. cukru, 20dkg. polohrubej muky, 1 dl oleja ,1dl vody ,1 PDP, 1 vanilín. cukor\r\nplnka: 1 šľahačka , 2 mäkké tvarohy, 2 kyslé smotany, 9 plátkov želatíny, trochu mlieka, citron. šťavy a cukru podľa potreby, želatína: 2KS červenej / Ako je na návode/ a čerstvé jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškota: žĹtka šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku s PDP spolu so snehom z bielok.upečieme.Dáme vychladnúť.
plnka: Dáme si do trošky mlieka/ alebo vody/ napučať 9 plátkov želatíny, potom vyšľaháme šľahačku, v mise si premiešame kys. smotany, tvarohy , citronovú šťavu, cukor koľko kto má rád. Vmiešame šľahačku s vanilk. cukrom. Keď je to tam všetko zahrejeme/ nevaríme!/ želatínu na sporáku, kým sa nerozpustí na vodičku, priešame ju k celej mase a vylejeme na piškótu
Dáme do chladničky aspoň na pol hodiny/ zatiaľ si otrháme, umyjeme a pokrájame čerstvé jahody, Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale/2 KS je pol litra/Vyberieme koláč, poukladáme jahody, zalejeme želatínou a zasa do chladničky. Musí to tam byť aspoň 5 hodín! Vtedy je super a najlepšie je do druhého dňa... Ja robím zväčša v sobotu večer... na nedeľu je hotový... :-D