Giovany rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ďalšia inšpirácia od keli62 - jej receptíky sú fakt mňamózne, tak ak sa neurazí, podelím sa...

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme na piškótu - 1 plát: 5 vajec, 100g práškového cukru, 100g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku. Oddelíme bielka od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s cukrom do peny a striedavo vmiešame zľahka múku, zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 stupňov 15 - 20 minút. Takto si upečieme 3 pláty, ktoré necháme vychladnúť...
PLNKA č.1: 2 konzervy jahodového kompótu, 2 balíčky jahodového pudingu Dr. Oetker, cukor podľa chuti /ja som dala 6 PL kryštálového cukru/, voda. Jahodové kompóty vymixujeme dohladka, doplníme s vodou, aby sme mali liter zmesi a uvaríme puding podľa návodu, ale namiesto mlieka použijeme jahodovú zmes. Necháme vychladnúť.
PLNKA č.2: 600ml mlieka, 1 PL polohrubej múky, 250g masla alebo margarínu, 200g práškového cukru, 1 vanilínový cukor. Zo Zlatého klasu, vanilínového cukru, polohrubej múky a mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vymiešame zmäknuté maslo /margarín/ s práškovým cukrom a postupne všľaháme vychladnutý puding. Odložíme si asi 3 PL plnky nabok a zvyšok rozdelíme na polovicu...
Na spodný plát natrieme polovicu vanilkovej plnky /č.2/, potom natrieme polovicu jahodovej plnky /č.1/ - podľa pôvodného receptu mala ísť na spodok jahodová, ale keďže vanilková bola hustejšia, mala som obavu, ako by sa natierala na redšiu jahodovú , prikryjeme druhým plátom, znovu natrieme druhú časť vanilkovej plnky /č.2/ a zvyšok jahodovej /č.1/, prikryjeme tretím plátom, mierne zaťažíme a necháme v chlade stuhnúť.

Na zdobenie by sa mal použiť kokos, ale ako kto má rád, tak si urobí. Ja som použila zafarbenú kokosovú múčku- tak ako je v pôvodnom recepte: do obyčajnej bielej som pridala pár kvapiek gelovej farby, ale môže byť aj tá z drogérie - prášková alebo aj tekutá. Pridá sa trošku vody, ale fakt len máličko, aby sa farba dobre rozpustila, ale kokos nebol moc mokrý, vymieša sa to, kým kokos nechytí farbu a potom sa zvyšok vody cez sitko vytlačí /ak sa použilo máličko vody, tak netreba ani vytláčať/. Rozprestrela som túto zmes na plech a nechala sušiť, občas prehrabla, aby sa rovnomerne usušila. Ak bolo vody máličko, do druhého dňa uschne.
Povrch koláčika natrieme odloženou plnkou /3 PL/, potom si z papiera nastriháme pásy rovnakej šírky, poukladáme na plochu koláča tak, aby nám medzi pásmi vznikli medzery a do týchto medzier nasypeme farebný kokos...
Zvyšnú kokosovú múčku z pásov sklepeme, pásmi zakryjeme farebný kokos a do prázdnych medzier nasypeme biely kokos...znovu opatrne sklepeme a pásy odstránime, jemne pritlačíme dlaňou, aby kokosová múčka pekne na koláčiku držala a podávame...