Nepečená pudingová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PUDING: 8 dcl mlieka * 2 zlaté klasy * 3 vrchovaté lyžice hrubej múky * 1 žĺtok * 4 PL kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * KRÉM: 1 helia * 4-5 PL práškového cukru * OSTATNÉ: piškóty * kompótové ovocie * banán * silná turecká káva * kakaový prášok * VEĽMI PODSTATNÉ: dobrá nálada * hodinka voľného času * DOSŤ NEPODSTATNÉ: keď sa Vám náhodou nechce absolúúútne nič, tak je tu pre Vás ako stvorený český slogan „Nech si zajít chuť!“

POSTUP PŘÍPRAVY

Dlho som sa na týchto stránkach neukázala. Mala som na to iba jeden neutešený dôvod. Na konci každého leta si urobíme s manželom „Zahájenie konca leta“ a to tak, že vôbec nevarím, iba sa NADŽGÁVAME s lečom a to hlavne z toho dôvodu, aby sme sa ním prejedli a leto neodmysliteľne spojené s paprikami a rajčinami pre nás definitívne končí, keď nemôžeme rajčiny a papriky cítiť ani v povetrí - a vtedy by som si mala povedať, že mi za letom ani teoreticky nie je moc smutno. Momentálne máme za sebou 2-týždňovú afterletovú lečovú kúru, takže som nič iné nevarila – a véééľmi som si na to zvykla! Dokonca sa mi to aj páčilo a môj kuchyňokoníček, resp. kuchyňokôň mi vôbec, ale vôbec nechýbal... S hrôzou som si uvedomila, že prichádza upršaná jeseň, raňajšie hmly, chladno, studené nohy, vietor, bundy, zablatené topánky, roláky a dokonca aj tie nenávidené papriky a rajčiny v obchodoch budú opäť drahšie..... Vôbec som sa s letom, ktoré nás tak rýchlo opustilo, ani nerozlúčila.... iba tak nostalgicky, pri krájaní piateho kila rajčín, som si zaspomínala na tri týždne slnka a vody ... fňuk fňuk. Jeseň je pre mňa krásna iba vtedy, ak sa potichučky prechádzame po lese a pod nohami nám šuští opadané lístie, počasie je bezveterné a všade je tichučko... Keď však máte les ďalej od ruky, a nepohrdnete ako naozajstní fajnšmekri dobrým vínkom, tak Vás určite uteší pri jesennej depresii posedenie pri kabinetnom Chateu Ceval-Blanc, ročník 1947 – stojí iba 135 125 dolárov a vydražiť si ho môžete v aukčnej sieni u Christie`s :-)) (Bacha na tú blondýnku pred Vami, to bude určite Nora!)
Takže sa dvoch týždňoch vraciam k môjmu koníčku a pridávam dobrý recept na nepečenú pudingovú tortu.

1. Z prísad uvedených do pudingu si uvaríme hustý puding. Patrí sem múka, zlatý klas, žĺtok, cukor, cukor, mlieko a to je tuším všetko.
2. Aké kompótové ovocie nájdete v špajzi u svokričky, také použite. Dobre ho nechajte odtiecť na sitku.
3. Uvarte odpornú silnú tureckú kávu horkú ako šľak.
4. Heliu vymiešajte s práškovým cukrom do peničky. (prepáčte výraz "penička" - tak tomu hovorí dcérka)
5. Jéééého, ešte som našla v komore banán! Do Vianoc asi nevydrží, tak ho nakrájam do torty.
6. Nakoľko chcem napísať aspoň jedno dlhé rozvité súvetie úplne o ničom, tak podotknem, že ovocie by malo byť mäkké, nakrájajte na malé kúsočky, resp. kocôčky, gulôčky, obdĺžníčky, štvorčeky alebo nepravidelné mnohouholníčky.
7. Do tortovej formy naukladajte na spodok piškóty a pooblievajte ich kávou - sós nechajte v hrnčeku... káva samotná postačí.
8. Naukladajte ovocie. Ja som ho nahádzala, z takej štvrťmetrovej diaľky mi to trvalo asi tisícinu sekundy.
9. VYCHLADNUTÝ (!!!!!!!!!) puding primiešavajte opatrne do helie vymiešanej s cukrom a zašľahávajte elektrickým šľahačom. Nikdy to nerobte opačne. Vznikne vynikajúci pudingový krém.
10. Polovicu krému, ak chcete, si zmiešajte s kakaovým práškom.
11. A stavajte tortu podľa poradia, aké chcete. Napríklad: na ovocie puding žltý,
12. puding tmavý,
13. na tmavý puding piškóty, na piškóty káva,
14. na kávu ovocie, na ovocie tmavý puding,
15. na tmavý puding žltý puding,
16. a na žltý puding kakaový prášok. Toť celá práca. V chladničke stuhne za také 2-3 hodinky.
16. A výsledkom je výborná tortička.