Lahodná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto som robila podľa pani Mirka M. (Myrca) ID 22115, ale upravené pre väčšiu formu: Cesto: (korpus o priemere 28cm) 6 vajec 360g pr. cukru 2,25 dl oleja 150ml vriacej vody 375g hl. muky 1,5 pr. do peciva (cca 20g) 2PL kakaa ...................................................................................................................................PLNKA: (recept som mala na kopec plnky, mne vystačila polovica, takže kto ako má rád) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Veľká dávka plnky: 2 Zlaté klasy 8 polievkových lyžíc cukru 7 dcl mlieka 500g tvarohu (jemný je najlepší) 2 šľahačkové smotany 1 želatínový stužovač ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Malá dávka plnky 1 Zlatý klas 3,5dcl mlieka 4lyžice cukru 250g tvarohu (z Kauflandu vo vaničke je dobrý) 250 ml šľahačkovej smotany ................................................. jahodový džem, varová čokoláda + Hera,trošku oleja a lyžička kakaa ................................................................Použila som : mrazené lesné ovocie, super sú tiež zavarané jahody, mandarinky, broskyne, no to lesné ovocie je najlepšie....

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus som robila podľa pani Mirky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17879.

Formu som si vystlala papierom na pečenie. Dávala som ako pani MIrka do stredu 2 polievkové lyžice bielej hmoty a 1 lyžica na to kakaovej hmoty...takto som to všetko davala do stredu na jedno miesto. Netriasla, keď som všetko cesto dala do formy, opatrne som vložila do rúry....Potom som cesto popichala...no stale sa mi robil kráter....to nevadí, potom som to dala dole a zatlačila, pekne sa to dalo do seba....

Hrubšou nitkou som už vychladnuté cesto rozrezala na 3 časti.

PLNKA -
Uvarila som si hustý puding, nechala som ho riadne vychladnúť. Do neho som zamiešala tvaroch.
Smotanu som si vyšľahala šľahačom, ako bola urobená, urobila som si stužovač podľa návodu (100ml teplej vody a 30 sec.miešať). Potom som to vliala do šľahačky. Potom som všetky ingrediencie zmiešala.

UKLADANIE:
Spodný diel - naň jahodový džem, plnka, ovocie, plnka a stredný diel. Opeť džem, plnka, ovocie, plnka a opäť vrchný diel . Navrch som natrela džem, plnku som zarovnala a dala stuhnúť do ladničky.

Nakoniec som to obliala čokoládou a nechala stuhnúť. Do varovej čokoládky zvyknem pridať trošku oleja a kakao, aby čokolada sa lepšie krájala, nepraskala a kakao, aby mala dobrú farbu.


Snáď som vás trošku inšpirovala a pani Mirka sa dúfam nenahnevá, keď som použila jej postup na korpus.

1. poschodie, keď som uložila lesné ovocie. To je v tejto torte najlepšie, len ho nechajte poriadne rozmraziť a odtiecť, aby tam nebolo veľa šťavy.
Takto vyzerala torta po uložení poschodí zboku, Na druhé poschodie som použila mandarinky, sú tiež veľmi dobré.No nie je zlá torta len s lesným ovocím, nabudúce určite urobím len s ním.