POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 70g práš.cukru,70g mäkkého masla, 210g polohrubej múky, 1 žĺtko, 1 prášok do pečiva, trošku mlieka /ak treba cesto zjemniť/ Krupicová kaša:3,5dcl mlieka, 3PL krupice, 1PL kryš.cukru. Rebarbora: 400g rebarbory, 100g kr.cukru, 1ČL škorice. Drobenka: 150g hrubej múky, 150g kryš.cukru, 100g mäkkého masla. Sneh: 1 bielko 1ČL prášk.cukru Tortová forma vymastená a vysypaná.
POSTUP PŘÍPRAVY
V sobotu ráno, ako každý týždeň som bola na trhu. Fantázia !!! Plno ovocia a zeleniny, kvetov a príjemných ľudí. Narazila som aj na rebarboru a tešila sa ako spravím koláč. Nemohla som nájsť môj recept po maminke, tak som vygooglila a skúsila tento.
Vyskúšajte aj Vy :-)
Rebarboru si očístíme,nakrájame na kúsky, vložíme do misy a zasypeme cukrom a škoricou. Dobre premiešame.
Uvaríme si krupicovú kašu. Do hrnca dáme mlieko, cukor a krupicu,miešame až kým kaša nezhustne.Necháme ju vychladnúť a pripravíme si cesto.
Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtko, múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme trošku mlieka.
Z múky, masla a cukru prstami vypracujeme drobenku.
Do vymastenej a vysypanej tortovej formy vložíme cesto. Ja som ho nedávala chladiť, tak som ho trošku vyvaľkala a rukami rozložila na spodok formy.
Na cesto navrstvíme a uhladíme uvarenú a vychladnutú krupicovú kašu.
Poukladáme rebarboru a posypeme drobenkou.
Vložíme do vyhriatej rúry 160-180 stupňov a pečieme cca 45-50minút.
Kým sa koláč pečie pripravíme si sneh.
Pred dopečením vytiahneme koláč z rúry, sneh dáme na vrch koláča a dopečieme.
Koláčik necháme vychladnúť a trošku odstáť a potom DOBBRÚ CHUŤ!!!!
Potrebné ingrediencie... |
..rebarboru ošúpeme, nakrájame na kúsky, dáme do misky. Zasypeme cukrom a škoricou.... |
...premiešame... |
..uvaríme si krupicovú kašu a necháme vychladnúť... |
..maslo a cukor vymiešame, pridáme žĺtko, múku s práškom do pečiva.... |
...vypracujeme cesto... |
...z múky, cukru a masla prstami vytvoríme drobenku... |
...na dno tortovej formy vložíme cesto... |
...rozotrieme uvarenú krupicovú kašu... |
...rozložíme rebarboru... |
...povrch posypeme drobenkou....a dáme piecť... |
...pripravíme si sneh z bielka a cukru... |
..pred dopečením vytiahneme z rúry a lyžicou sneh pokladieme na vrch....a dáme dopiecť, kým sneh nechytí farbu... |
...Dobrú chuť... |